Organik tarım; insana ve çevreye uygun üretimi içeren, organik ve yeşil gübreleme, toprağın korunması, bitki direncinin arttırılması, sağlıklı besinlerin üretilmesini içeren bir yöntemdir.
Organik tarımın temel amaçları;
- Doğal dengeyi kurmak ve korumaktır.
- Tüm üretim zincirinde sürdürülebilir bir sistem kurularak yüksek kalitede yeterli miktarda üretim yapmak,
- Doğal döngüler ve canlı sistemleri ile uyumlu olarak çalışmak,
- Tarımsal faaliyetler sonucu çevre, insan ve hayvan sağlığını etkileyebilecek her türlü kirliliği en aza indirgemek, sentetik kimyasal gübre, ilaç, hormon ve katkı maddelerini kullanmamak,
- Tarımsal ve doğal biyoçeşitliliği korumak,
- Mümkün olabildiğince enerji tüketimini azaltmak, yerel ve yenilenebilir kaynakları doğru kullanmak,
- Su kaynaklarını ve su ile ilgili yaşam sistemlerini korumak ve doğru kullanmak,
- Organik sebze ve meyvelerle sağlıklı yaşamı desteklemek